Mana Rasi

Hej!

Jag heter Mana och är medicinsk fysiker inom strålterapi på vardagen. Men min passion är yoga och att få dela den med andra.

Jag har alltid varit sportintresserad och har hållit på med olika fomer av sport men det var inte förrän jag började med yoga att jag fann mig själv. Yoga blev mycket mer än bara en träningsform utan ett sätt att tänka, utföra sig på och leva efter.

Yoga är inte bara ett skonsamt sätt att träna kroppen på utan även ett sätt att träna sinnet och själen. Jag tycker särskilt om den aspekten att yoga till skillnad från andra typer av fysisk träning inte sätter några krav eller prestationer på individen. Man kommer till sin matta i den form man har för dagen och gör sitt bästa med den form och den kropp man befinner sig i för dagen. Egot har ingen plats på yogamattan. Genom att fokusera på sin andning och sina rörelser (asana) blickar man inåt och släpper alla andra tankar tills det inte finns annat än det andetag man befinner sig i, fri i nuet. Kanske för korta ögonblick i början men allteftersom man fortsätter med sin yoga blir dessa stunder längre och längre och kanske sträcker sig även utanför mattan och följer med ut till vardagen också.

Därför utövar jag yoga och vill gärna dela med mig av denna känsla av upprymdhet och frihet med andra för att ännu fler ska kunna finna roet och harmonin inom sig.

Jag har utövat yoga länge men det var först för drygt åtta år sedan när jag träffade min lärare, Lesley Fightmaster, som jag fick lära känna den «sanna» yogan och fick fördjupa mig inom yogafilosofi och leverne. Jag har undervisat yoga i fyra år och har 200h YA approved RYT inom Power Vinyasa med Dylan Ayaloo samt Yin yoga med Bernie Clark och Ellen Moss.

Jag längtar efter att få dela min yoga med er och tillsammans utforska kropp, fascia och sinne genom andning och genom att blicka inåt.


Kontakta mig

Behöver du komma i kontakt med mig? Det kanske gäller din kurs, lämna meddelande kring att du inte kommer eller ta reda på något annat.

Ni kan nå mig på manarasi@hotmail.com eller 079-348 41 48.