Sportlovet – Hemma i naturen

Yoga, breathwalk och skogsbad hela sportlovsveckan!!

Varmt välkommen till sportlovsveckan på Urban Balance club med temat ”Hemma i naturen”. En vecka med yoga, yogapromenader/breathwalks, skogsbad och naturfotokonst. Allt till rabatterade priser. Men pengarna går inte till oss. De går till Naturskyddsföreningens kampanj ”Tyst skog”. Sveriges artrika skogar minskar i snabb takt och ersätts av planteringar, vilket får allvarliga konsekvenser på djur, natur och för vår överlevnad. Utarmningen har skett i det tysta. Vi vill vara med och ge skogen en röst! Genom att delta i vår ”Hemma i naturen”-vecka så bidrar du också!

 

Så vad innebär ”Hemma i naturen”? Jo, dels att du ska få tillfälle att prova-på naturnärvaro på ett lite annorlunda vis än när du t ex tar en promenad eller joggar i skogen. Både breathwalks och skogsbad innebär att du långsamt och medvetet tillbringar tid tillsammans med dig själv i naturen. Något som kan hjälpa dig att bli lugn, rensa tankar och också må bättre på lång sikt. (Läs mer om grön hälsa och naturens positiva effekter här) Kort sagt är vårt mål med veckan att du ska kunna känna dig som hemma när du är i naturen. Att bara kunna vara. Läs mer om Naturen som kraftkälla >>

 

En annan innebörd av temat ”Hemma i naturen” är vår utställning av naturfoton i studion i samarbete med Rankellfoto. I studio Urban Balance kommer det att finnas  sjutton helt fantastiska inramade naturfoton att beskåda och köpa med sig hem. För om du inte kan ta dig till naturen varje dag, så kan du ta naturen med hem till dig. Studier visar nämligen att genom att ha en naturbild hemma kan du få tillgång till naturens läkande kraft. Läs mer om forskningen här >>

 

Sist men inte minst så symboliserar ”hemma i naturen” också det faktum att vi alla är natur. Så på sätt och vis så är det ju vårt naturliga hem.

 

Utställningen av naturfoton i studio Urban Balance samt möjlighet att köpa dessa pågår under vecka 8 till och med v 12. 

 

 

 


Program

Programmet kan komma att fyllas på allt eftersom. Så håll utkik efter fler aktiviteter. Till dig som anmält att du är med digitalt kommer en länk att mailas till dig senast en timme innan arrangemanget börjar. Sista anmälningsdag till arrangemangen är dagen innan.

Söndag 21/2:

15.00-16.30 Invigning – digitalt via Zoom! Pris: 0 kr

Vi inviger sportlovsveckan redan söndagen 21/2 kl 15.00. Då visar vi naturfotokonsten, berättar kort om projektet ”hemma i naturen”, om grön hälsa och veckans aktiviteter och du har möjlighet att ställa frågor. Vi avslutar med ett mjukt flödande hatha yogapass och avslutande avslappning/meditation. Ett anpassat yogapass för att alla ska kunna vara med. En länk mailas till dig som är anmäld senast någon timme innan arrangemanget börjar. Anmäl dig senast 20/2.

Måndag 22/2:
19.00-20.00 Vinyasa Flow yoga med Elvira. Plats: studio Urban Balance (max 4 st) eller digitalt. (på engelska vid behov)

Tisdag 23/2:
17.30-18.30 Breathwalk Stadsparken i Lund med Lotta. Plats: Utomhus. Max 7 st. Mötesplats: vid Vita scenen bredvid Stadsparkscaféet i Stadsparken i Lund.

Onsdag 24/2
17.30-19.00 Breathwalk Östra Torn med Lotta. Plats: Utomhus. Max 7 st. Mötesplats: vid Flygelskolans idrottsplats, Musikantvägen 3, Lund.
Ha sköna promenadskor på och kläder efter väder.
19.00-20.00 Yoga för stela med Elvira. Plats: studio Urban Balance (max 4 st) eller digitalt

Torsdag 25/2
17.30-18.30 Restorative med yoga nidra med Lotta. Plats: studio Urban Balance (max 4 st) eller digitalt

Lördag 27/2
9.30-10.15 Vinyasa flow yoga med Elvira. Plats: studio Urban Balance (max 4 st) eller digitalt. (på engelska vid behov)
10.45-11.30 Yoga för stela med Elvira. Plats: studio Urban Balance (max 4 st) eller digitalt
11.30-15.00 Eko-butiken och naturfoto-utställningen extra öppet.

Söndag 28/2
10.00-ca 12.00 Skogsbad prova på. Max 7 st. Mötesplats: St Lars väg 43, Lund. Hitta hit
Ha sköna, extra varma kläder på dig då vi tillbringar mycket tid i stillhet och vandrar långsamt. Ta också med en sittdyna eller ännu hellre ett liggunderlag/yogamatta. Ta dessutom med dig en egen kopp att dricka ur (Ur Corona-hänsyn).


Priser:

Invigningen: 0 kr. Vill du ändå bidra till kampanjen ”tyst skog” så Swisha valfri summa. Minsta belopp: 50 kr.
Breathwalk: 120 kr. (ord.pris 175 kr) För dig som går 10 gångskurs hos UB-club: 80 kr
Skogsbad: 180 kr. (ord. pris 300 kr) För dig som går 10 gångskurs hos UB-club: 120 kr
Yogapass: 80 kr. (ord. pris 195 kr) För dig som går 10 gångskurs hos UB-club: 50 kr
Naturfoto-tavlor: Se pris och beställ här >>. Under ”Hemma i naturen”-veckan går pengarna för ramen till Naturskyddsföreningens kampanj tyst skog”.


Anmälan krävs då vi har ett begränsat antal platser pga pandemilagen. Max 4 deltagare i studion åt gången. Inget begränsat antal platser digitalt för yogapass. Max 7 deltagare i utomhusaktiviteter.

Anmälan

Till dig som anmält att du är med digitalt kommer en länk att mailas till dig senast en timme innan arrangemanget börjar. Sista anmälningsdag till arrangemangen är dagen innan.

Jag vill vara med på denna eller dessa aktiviteter: