Ljusretreat med feminin skaparglädje

Lördagen 16/12 kl 10.00-ca 15.30

När mörkret på olika sätt sänker sig över världen behöver vi bjuda in ljuset, lugnet och samhörigheten. Vi välkomnar därför in dig på ljusretreat med feminin skaparglädje den 16 december. Dagen då den nyss uppkomna nymånen inviterar till nystart och den annalkande midvinterdagen signalerar att dagarna blir längre och ljusare igen. 

Vi börjar dagen med mjuka yogarörelser för att landa in i en kravlös närvaro. Inga förkunskaper i yoga krävs. Därefter öppnar vi upp för att bjuda in kreativitet, harmoni och ljus i våra hjärtan och sinnen i form av en guidad ljusmeditation.

I härlig gemenskap låter vi sen den feminina skaparkraften släppas lös i form av symboliskt och färgsprakande broderi. Vi broderar på vackert linnetyg. Inga förkunskaper krävs. Du får lära dig.

I alla tider har hantverket, och inte minst broderi, varit ett feminint uttryck med en stark symbolik. Och ljuset och solen har avbildats på olika sätt i många kulturer. Du får möjlighet att brodera ditt eget nordiska solhjul eller en traditionell indisk cirkel så kallad mandala. En mandala är en behållare av det som är viktigast. En symbol för helhet och harmoni. Ett nordiskt solhjul användes redan under bronsåldern i Norden som en symbol för att kalla ljuset och solen tillbaka.

Varje broderi är ett uttryck för hantverkarens unikitet, inre gudinna och längtan. Kanske hittar du det du behöver uttrycka i broderiet under den meditativa stunden? Kanske tar du tillfället i akt att reflektera över året som gått och ser nymånen och den annalkande midvintern som början till något nytt i ditt liv? Ditt broderi blir manifestationen av vår gemenskap, stunden av reflektion och ljuset inom dig.

Vi avslutar dagen med en Restorative yoga viloposition där du blir guidad in i skön avslappning.

Ayurvedisk, vegetarisk lunch och mysig adventsfika ingår. Självklart får du ta med dig ditt broderi hem. Även broderiramen tar du med hem, så att du kan fortsätta brodera på det om du inte hunnit klart. Eller för att hänga upp ditt broderi ovanför sängen som en påminnelse. Tillsammans skapar vi mer ljus i världen.

Ledare: Textillärare Camilla från Liebling & Liebling och yogalärare Lotta från Urban Balance club.

Det här ingår:

1 yogapass med guidad ljus-meditation

Broderitråd, rund broderiram och linnetyg att brodera på (extra material eller broderitråd att ta med hem köper du på plats)

Hjälp och stöd i hur man broderar samt brodyrmönster

1 Restorative yogapass med djupavslappning

Enklare vegetarisk lunch

Adventsfika

När: Lördagen 16/12 kl 10.00-ca 15.30.

Kostnad: 850 kr/person. Anmäl dig senast 10/12.

Plats: Urban Balance yogastudio och Liebling & Liebling verkstad. Båda finns på Sunnanväg 18E, Lund.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för lågt deltagarantal. 


BOKA

Anmälan ljusretreat (#44)