Yogatillbehör – eko-butik

Här finns alla yogatillbehör (och lite till…) du behöver för din yogapraktik hos the Urban Balance club. Du kan alltid låna yogatillhör när du kommer till klasserna. Men ibland kan det kännas skönt att till exempel ha sin egen yogamatta, bälte och kudde med sig. Du kommer framför allt känna stark samhörighet med din yogamatta ju mer du praktiserar. Se till att du väljer en som är anpassad för vad du behöver. Den kommer att följa med dig många år. Vi hjälper dig välja. Maila yoga@urbanbalanceclub.se för råd.


Så här går det till vid en beställning:

Du beställer din vara här nedan i beställningsformuläret. Vi skickar/fraktar inte produkten till dig! För dig som går någon av UBC:s kurser så tar du med dig din beställning hem vid nästa yogalektion vi ses på. Går du inte kurs hos oss eller du hellre vill så kan du komma och hämta din beställning i studion i Lund. Då väljer du det alternativet och vi hörs av och bestämmer en tid när det passar dig att komma och hämta beställningen.

Du betalar din beställning via Swish direkt eller faktura som skickas till dig via mail. Priserna är angivna inklusive moms.

Våra priser hålls medvetet så låga som möjligt för att gynna våra kunder.

En eventuell retur ska göras inom en vecka (sju dagar från det att varan mottogs) och förpackningen ska då vara obruten och varan i oskadat skick.


Endast gröna, hållbara, svenska produkter!!

Vi har valt produkterna här nedan med stor omsorg. Företrädesvis svenska, kvinnliga mindre entreprenörer som brinner för sitt företag och sina produkter har valts ut. Alla produkterna är hållbara, miljövänliga och ekologiska och är bra för både dig och vår planet. Vi tar inte in några produkter som är tillverkade i länder som inte är demokratiska, står för mänskliga rättigheter eller aktivt arbetar för Agenda 2030 och miljön på ett globalt plan. Mottot är svensk kvalitet, grön hälsa, kvinnligt entreprenörskap, god arbetsmiljö, demokrati och total miljöhänsyn!


Yogatillbehör – yogamattor

Yogamatta Yogiraj 6 mm

En tjockare variant på den ekologiska lyxiga yogamattan. Passar kanon för dig med känsliga knän och leder. Mattan har ett väldigt bra anti-glid grepp.
Pris: 1 299,00 kr

Yogamatta Grip Mat 5 mm

Ultraabsorberande yogamatta med superbra grepp. Bra dämpning för fötter, händer och leder. Yogamattan är en av det svenska yogamärket Yogirajs bäst sålda matta och den har också vunnit som bäst i test hos bland annat Metro mode. En giftfri matta, fri från latex.
Pris: 899,00 kr

Yogamatta Yogiraj 4 mm

Den här ekologiska lyxiga yogamattan är sååå snygg och har en diskret, vacker färg som håller sig fräsch länge! Den är 4 mm tjock och har ett väldigt bra anti-glid grepp.
Pris: 1 099,00 kr

Yogamatta ECO-ION™ 4 mm

Den här ekologiska och biologiskt nedbrytbara slitstarka och diskret snygga mattan kombinerar juteväv (som frigöra hälsosamma negativa joner i luften när man tränar) med återvinningsbar PER-material. Den har bra antiglid och är en bra allround-matta som är lätt att bära med sig. Mattan innehåller också eteriska oljor som främjar lugn och den går att tvätta i 40°. Mattan kommer från ett svenskt ekologiskt kvalitetsmärke som använder naturliga, ekologiska och återvinningsbara material.
Pris: 799,00 kr

Yogamatta eco 4 mm

Den här mjuka, ekologiska och biologiskt nedbrytbara yogamattan är tillverkad av växtbaserade naturmaterial. Den är extra lång och har ett kanonbra grepp så att en inte glider. Den passar både dig som är nybörjare och mer van.
Färg: vit eller grå
Pris: 699,00 kr

Ullmatta med väska

Mjuk, naturlig, slitstark och härlig ullmatta i 100% merinoull. Perfekt för yinyoga, Restorative yoga och Yoga Nidra. Men kanske också för naturturen, altanen eller i vardagsrummet? Mattan är Öko-tex-certifierad och har en baksida av naturgummi.
Pris med väska: 1050,00 krYogatillbehör – Block

Yogiraj block

Block är det bästa hjälpmedel som finns för din yogapraktik, både när du ska få extra höjd för att kunna hålla ryggen rak eller som uppbyggnad i olika återhämtande positioner. De här blå yogablocken består av giftfritt EVA-skummaterial och kommer från Yogiraj. De väger inte så mycket så de är lätta att ta med sig överallt. OBS!! Finns endast som second-hand till salu.
Pris: 320,00 kr/par ( 2 st)

Yogiraj korkblock

Block är det bästa hjälpmedel som finns för din yogapraktik. De ger stabilitet och extra höjd. De här korkblocken är något tyngre och kan därmed upplevas något stadigare än de blå blocken. Bra för din hemmapraktik. Korken består av naturlig kork från Medelhavet.
Pris: 340,00 kr/par (2 stycken)Yogatillbehör – Bolster och kudde

Mediationskudde – linne

Det ska vara skönt att sitta och meditera och ryggen ska kännas lång och rak. Den här kudden är utformad så att du ska kunna sitta bekvämt under hela meditationen. Kudden innehåller ekologiska boveteskal som formar sig och ger ett bra stöd för ditt säte, höft och rygg. Kudden är handstoppad och vill du ha den mindre eller mer stoppad så ordnar vi det. Klädseln är i OEKO-TEX-certifierad linne, handsydd i Karlstad av kvinnlig egenföretagare och är avtagbar och tvättbar.
Pris: 950,00 kr

Mediationskudde – svart el beige

Det ska vara skönt att sitta och meditera och ryggen ska kännas lång och rak. Den här kudden är utformad så att du ska kunna sitta bekvämt under hela meditationen. Kudden innehåller ekologiska boveteskal som formar sig och ger ett bra stöd för ditt säte, höft och rygg. Kudden är handstoppad och vill du ha den mindre eller mer stoppad så ordnar vi det. Klädseln är i ekologisk bomull och är avtagbar och tvättbar. Kudden är från ett svenskt yogavarumärke.
Pris: 499,00 kr

Bolster – beige el grafitgrå

Ett bolster använder du bland annat för att vila i olika yogapositioner, ha att sitta på, lägga under knäna eller som en snygg kudde i soffan. Bolstret innehåller ekologiska boveteskal som formar sig och ger ett bra stöd för din kropp. Klädseln är i ekologisk bomull och är avtagbar och tvättbar. Bolstret är från ett svenskt yogavarumärke.
Färg: beige eller grafitgrå
Pris: 699,00 kr

Bolster – grön sammet

Ett bolster använder du bland annat för att vila i olika yogapositioner, ha att sitta på, lägga under knäna eller som en snygg kudde i soffan. Bolstret innehåller ekologiska boveteskal som formar sig och ger ett bra stöd för din kropp. Klädseln är i mjuk OEKO-TEX-certifierad sammet, handsydd i Karlstad av kvinnlig egenföretagare och är avtagbar och tvättbar.
Färg: mossgrön
Pris: 950,00 kr

Ögonkudde

Mjuka underbara ögonkuddar som ger dig en extra skön avslappning. Använd dem som tyngd och extra mörker över ögonen eller som tyngdpåse över bröst eller ländrygg under vilopositioner och för att släppa på spänningar. Kuddarna är handsydda i Karlstad av en kvinnlig egenföretagare och innehåller ekologiska linfrö och lavendel. Fodralet är avtagbart och tvättbart. Ögonkudden finns i mjuk OEKO-TEX-certifierad linne i färgen beige eller len, ljuvlig OEKO-TEX-certifierad sammetspolyester i färgerna petrol eller lila.

Pris ögonkudde linne: 170,00 kr
Pris ögonkudde sammet: 190,00 kr
(Färg: mörklila, petrol, mossgrön)Övriga yogatillbehör

Bälte

Ett bälte är bra under yogapraktikens stretchövningar. Det kan hjälpa dig som känner dig orörlig i vissa positioner, när du vill hitta och känna in rätt muskler och är också ett bra stöd i vissa restorative, återhämtande, positioner. Bältet är från Yogiraj och gjort av ekologisk bomull, är 244 cm långt och har ett justerbart spänne. Finns i rött.

Pris: 150,00 kr

Bärrem

Bär enkelt din yogamatta med den här bärremmen.

Pris: 149,00 kr

Väska – OBS! Endast i grafit-grått.

Den här snygga och praktiska väskan är fri från gifter och tillverkad av ekologisk bomull av ett svenskt varumärke. Den har både ficka på utsidan och på insidan för plånbok och mobil. Förutom yogamattan får du plats med lite kläder.

Pris: 399,00 krKläder för yoga och fritid

Tröja

Den här sköna, snygga tröjan passar lika bra på yogapasset som tillvardags och fest. Den går ner över höften, har en dragsko i sidan som kan justeras och ger en fin siluett. Tröjan är tillverkad av GOTS-certifierad ekologisk bomull. Designad och saluförs av en svensk, kvinnlig entreprenör där hållbar produktion står i fokus. Finns hemma i storlek Small och Medium och Large.

Pris: 499,00 kr

Linne

Det här mjuka, sköna linnet har en perfekt längd och passar för både yogapasset och till vardags. Linnet har brottarrygg. Linnet är tillverkad i ekologisk bomull och elastan och innehar både GOTS– och OEKO-TEX-certifiering. Designad och saluförs av en svensk, kvinnlig entreprenör där hållbar produktion står i fokus. Finns hemma i storlek Small och Medium.

Pris: 375,00 kr

Yogabyxa Kali svart

Det finns yogabyxor och så finns det yogabyxor. Det här är den absolut skönaste yogabyxan som jag (Lotta Ihse) har haft. Du kan dra ner den över foten vid meditation om du fryser och dra upp den vid ankeln när du gör flödande rörelser. Byxan sitter som ett andra skinn och inget skaver!! Den har en hög midja och en resår invävd i tyget. Passar därför även dig som är gravid. Byxan är gjord av återvunnen polyester och elastan tillverkad med en seamless teknik. Designad och saluförs av en svensk, kvinnlig entreprenör där hållbar produktion står i fokus.
Finns hemma i storlek Small och Medium.

Pris: 649,00 kr

Yogabyxa Lotus blå

Den här byxan passar perfekt för båda slappa dagar hemma, till en snygg tunika eller till ett yinyoga eller restorative pass. Den har hög midja som är går att vika ner och ger en snygg siluett. Passar därför även dig som är gravid. Designad och saluförs av en svensk, kvinnlig entreprenör där hållbar produktion står i fokus. Finns hemma i storlek Small och Medium.

Pris: 749,00 kr

Yogabyxa Goddess svart

Mjuka sköna yogapants för varmare dagar eller för dig som ofta blir varm under yogapasset. Passar även som sval byxa med favorit-toppen. Den har en hög midja som går att vika ner och skapa en snygg siluett. Passar därför även dig som är gravid. Designad och saluförs av en svensk, kvinnlig entreprenör där hållbar produktion står i fokus.
Finns hemma i storlek Small och Medium.

Pris: 599,00 krLitteratur

Optimera mera

I den här boken får du lära dig hur du kan påverka dina tankar och känslor för att bl a minska stress och leva ett mer närvarande liv.

Du kommer också bekanta dig med hur organisationer kan skapa förutsättningar för en bättre och mer välmående arbetsplats. Boken passar både dig som individ och dig som har intresse av att förändra din arbetsplats.

Pris: 229, 00 krGrön hårvård


Grön kroppsvård

När jag bestämde mig för att sluta använda deodoranter med alkohol, parabener aluminumsalter och andra ämnen som min kropp sedan blir beroende av, och istället hitta mer naturliga alternativ, så var det en djungel. Och det känns som jag har provat alla möjliga sorter!! Först tar det en månad eller två för kroppen att vänja sig av med de ”vanliga ” deodoranterna. Sen behöver en hitta en deo som faktiskt funkar. Den här funkar! Suveränt dessutom. Naturlig Deo är ett prisvinnande varumärke som är utsedd till Bästa Deodorant två år i rad.  Grapefruktdeo vann Organic Beauty Awards 2019. Lavendeldeon vann Nordic Natural Beauty Awards 2020. Båda finns hemma i vår Ekobutik. Välkommen in för att fråga kring naturliga deodoranter.


Pris burk 15 cm: 75,00 kr

Pris burk 60 ml: 159,00 krÖvrigt

Bivaxduk och bivaxpåse

En bivaxduk är ett stycke tyg  som är impregnerat med bivax.  Bivax är antibakteriellt och vattentätt vilket gör att maten som förvaras i dem håller sig fräsch längre! Dessa bivaxprodukter är handsydda i Karlstad av OEKO-certifierade linne- och bomullstyger, återbruk av bomullsgardiner. Bivaxet kommer från lokala biodlare.
Duken använder du istället för plastfolie för att slå in en tex smörgås, en bit ost eller täcka en skål med matrester.
Påsen använder du till att förvara grönsaker, bröd eller t ex utflyktsmaten i.
Du sköljer bara av produkten i kallt vatten med lite diskmedel och hänger den på tork sen är det bara att använda den igen och igen.


Pris bivaxduk 30 cm: 65,00 kr

Pris 2-pack bivaxpåsar (en mellanstor och en stor): 330,00 kr

Pris stor bivaxpåse: (35 cm bred, 40 cm hög): 195 kr

Pris mellanstor bivaxpåse: (25cm bred, 30 cm hög): 155 krBeställningsformulär

Jag beställer enligt nedan. Priserna är inklusive moms. Jag får min beställning vid nästa kurstillfälle alternativt hämtar själv. Hämtar du själv från lagret i Lund återkommer vi till dig med adress och möjlig tid för avhämtning.

Jag beställer följande:
(flera alternativ kan väljas)