Sköna söndag

Skogsbad - sjöbad - badtunnebad 15/8 kl 13.00

Skogsbad – sjöbad – badtunnebad

En eftermiddag där vi boostar både kropp och själ. Vi börjar med ett ”skogsbad” (Shinrin Yoku) där vi får komma ned i skön avslappning med alla våra sinnen. Shinrin Yoku är en forskningsbaserad metod där en blir guidad in i en avslappning och känsla av frid med hjälp av naturen. Metoden har visat sig öka välmåendet hos människor, vilket vi hoppas du ska få uppleva. Sen bjuds det på fika vid elden på camp Häckeberga. I campen har du också möjlighet att ta ett härligt, uppfriskande sjöbad i Häckebergasjön och bada i det behagligt varma vattnet i den  vedeldade badtunnan. Helt enkelt en eftermiddag med ”bad” i alla dess former. Allt ackompanjerat av slående vacker natur, stillhet och härlig gemenskap på tryggt avstånd.

Tid: Söndagen 15/8 kl 13.00-ca 17.30
Deltagare: max 10 personer. Vi följer Folkhälsomyndigheternas pandemirestriktioner. Vi turas om att bada så vi kan hålla avstånd. Så länge det inte står ”fullt” så finns platser kvar.
Plats: Häckeberga. Vi ses vid parkeringen RAÄventyr.  Hitta hit >>
Urban gradering: 2 (läs mer om urban gradering här)
Stig: Lätt till medelsvår. Längd ca 1 km.
Pris: 995 kr. Betalas med Swish direkt vid anmälan. Vill du ha faktura så skriv det i meddelanderutan. Aktiviteten räknas som friskvård. Begär kvitto. Aktiviteten kan komma att ställas in vid dåligt väder eller vid för då anmälningar. Du får då tillbaka hela avgiften.
Övrigt: Fika ingår
Säkerhet: Vi följer riktlinjerna för hantering av Covid enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer om max 8, avstånd 2 meter samt övrigt enligt Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute. Läs mer här >>
Utrustning:
Ta på dig varma kläder.
Liten ryggsäck
En flaska vatten
Sittdyna eller liggunderlag (Sittdyna kan göras av en tidning stoppad i en platspåse)
Badkläder
Badhandduk
Regnkläder (eller paraply) om det verkar bli blött
Rejäla skor
En extra tröja (det blir alltid lite kyligare i skogen då vi tillbringar tid stilla)

Anmälan

Mina matönskemål: (kan vara relevant för vissa av aktiviteterna)