I samarbete med Naturum

Skogsbad, vandring och breathwalk i samarbete med Naturum

Tack vare ett samarbete med Naturum Söderåsen så kan du följa med på skogsbad/lyktvandring kostnadsfritt.

Lördagen 4/12 kl 17.00-18.30 Röstånga

Minsta ålder: 16 år
Antal: Maxantal 15.
Mötesplats: Röstånga turistinformation. Hitta hit.
Att tänka på
Lyktor finns att låna. Ta varma kläder på dig och sköna skor att gå i. Ta med en sittdyna eller liggunderlag. (En sittdyna kan göras av en dagstidning stoppad i en platspåse)

Längd: ca 500 m
Terräng: Medelsvår. Det kan upplevas svårt att gå i mörker.


Boka din plats här:

OBS! Bokningen är bindande. Får du förhinder eller blir sjuk så ber vi dig att ta hänsyn och meddela detta senast två dygn innan aktiviteten. Då kan någon annan få chans att få din plats.VÅREN 2022:


Skogsbad 

Nya tillfällen till skogsbad kommer till våren. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad. Välkommen åter!

Skogsbad eller Shinrin Yoku som det heter på japanska är inte bad i en tjärn i skogen som en kanske kan tro. Det är en upplevelse i ett naturområde där du ”badar” med dina sinnen i skogen. Helt enkelt en naturnärvaro utöver den du upplever när du promenerar, joggar eller spenderar annan tid i skogen. Studier som gjorts på olika håll i världen har bland annat kunnat påvisa avsevärt minskade nivåer av stress, ett stärkt immunförsvar samt ett ökat psykiskt och fysiskt välbefinnande. Här lämnar vi stigarna och ger oss in i skogen.

Minsta ålder: 16 år
Antal: Maxantal 10.
Att tänka på
Ta varma kläder på dig och sköna skor att gå i. Ta med en kopp, en flaska vatten och en sittdyna eller liggunderlag. (En sittdyna kan göras av en dagstidning stoppad i en platspåse)
Mötesplats: Mer information och exakt samlingsplats fås vid anmälan.Breathwalk  

Nya tillfällen till breathwalk kommer till våren. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad. Välkommen åter!

Breathwalk är ett yogapass i naturen och görs till fots – ett enkelt, naturligt och effektivt sätt att öka sitt välmående på. Här kombineras olika andningstekniker med en promenad i naturen på en gångstig, vilket ger många förbättrade hälsoeffekter, såsom till exempel att påverka konditionen, blodcirkulationen, hormonbalansen, hjärtrytmen, lungkapaciteten och din emotionella balans positivt. 

Minsta ålder: 16 år
Antal: Maxantal 15.
Att tänka på: Ta ett par rejäla, sköna skor att gå i och kläder efter väder.
Mötesplats: Mer information och exakt samlingsplats fås vid anmälan.

OBS! Anmälan är bindande. Får du förhinder eller blir sjuk så ber vi dig att ta hänsyn och meddela detta senast två dygn innan aktiviteten. Då kan någon annan få chans att få din plats.