I samarbete med Naturum

Skogsbad, vandring och breathwalk i samarbete med Naturum

Tack vare ett samarbete med Naturum Söderåsen så kan du helt kostnadsfritt följa med på härligt naturhäng för ökat välmående sk skogsbad.


Boka din plats här:

OBS! Bokningen är bindande. Får du förhinder eller blir sjuk så ber vi dig att ta hänsyn och meddela detta senast två dygn innan aktiviteten. Då kan någon annan få chans att få din plats.

Anmälan Naturum (#17)Skogsbad 

Skogsbad eller Shinrin Yoku som det heter på japanska är inte bad i en tjärn i skogen som en kanske kan tro. Det är en upplevelse i ett naturområde där du ”badar” med dina sinnen i skogen. Helt enkelt en naturnärvaro utöver den du upplever när du promenerar, joggar eller spenderar annan tid i skogen. Studier som gjorts på olika håll i världen har bland annat kunnat påvisa avsevärt minskade nivåer av stress, ett stärkt immunförsvar samt ett ökat psykiskt och fysiskt välbefinnande. Här lämnar vi stigarna och ger oss in i skogen.

————–

Lördagen 14/5 kl 13:30-16:00 ”Hem till naturen”, Härsnäs Söderåsen

Naturen är en källa till helande, glädje och välmående. Speciellt när vi tillåter oss själva att sakta ned, stanna upp och ta in. Under det här Shinrin Yoku (helande naturnärvaro, på svenska s k ”skogsbad”) kommer du med långsamma steg och med dina sinnen öppna få landa in i ditt naturliga ursprung. Hitta en känsla av att komma hem. Hem till naturen.

Plats: Härsnäs, Söderåsens nationalpark
Mötesplats: Härsnäs parkering, N 56°1’16,927″ E 13°15’55,557″
Arrangör: Naturum Söderåsen

—————

Söndagen 12/6 kl 13:30-16:00 ”Hållbarhet sitter i hjärtat”, Härsnäs Söderåsen

Att vandra långsamt, stanna upp och ta in naturen, bara vara och till sist absorberas in i den naturliga omgivningen skapar känslor av tillhörighet, lugn och tillit. Att vara en del av allt. Under den här Shinrin Yoku-turen (helande naturnärvaro, på svenska s k ”skogsbad”) kommer du guidas in i en känslomässig kontakt med naturen. En kontakt som kan leda till en förståelse för vad som är hållbara val för dig och för vår gemensamma planet. För hållbarhet sitter inte i hjärnan. Den kommer från hjärtat. Avslutas med teceremoni.

Plats: Härsnäs, Söderåsens nationalpark
Möteplats: Härsnäs parkering, N 56°1’16,927″ E 13°15’55,557″
Arrangör: Naturum Söderåsen

—————

Att tänka på:

Minsta ålder: 16 år
Antal: Maxantal 15.
Övrigt: Ta varma kläder på dig och sköna skor att gå i. Ta med en kopp, en flaska vatten och en sittdyna eller liggunderlag. (En sittdyna kan göras av en dagstidning stoppad i en platspåse)
Mötesplats: Mer information och exakt samlingsplats fås via mejl någon dag innan.