I samarbete med Naturum

Skogsbad och breathwalk i samarbete med Naturum Skrylle

Urban Balance samarbetar i år med Naturum Skrylle och kan därför erbjuda dig att delta kostnadsfritt på nedanstående aktiviteter. Varmt välkommen!!


Skogsbad 

Skogsbad eller Shinrin Yoku som det heter på japanska är inte bad i en tjärn i skogen som en kanske kan tro. Det är en upplevelse i ett naturområde där du ”badar” med dina sinnen i skogen. Helt enkelt en naturnärvaro utöver den du upplever när du promenerar, joggar eller spenderar annan tid i skogen. Studier som gjorts på olika håll i världen har bland annat kunnat påvisa avsevärt minskade nivåer av stress, ett stärkt immunförsvar samt ett ökat psykiskt och fysiskt välbefinnande. Här lämnar vi stigarna och ger oss in i skogen.

Minsta ålder: 16 år
Antal: Maxantal i enlighet med gällande pandemirestriktioner.
Att tänka på
Ta varma kläder på dig och sköna skor att gå i. Ta med en kopp, en flaska vatten och en sittdyna eller liggunderlag. (En sittdyna kan göras av en dagstidning stoppad i en platspåse)

Mötesplats: Mer information och exakt samlingsplats fås vid anmälan.


Lördagen 9/10 kl 13.00-ca 15.30 i Måryd – FULLT

Längd: ca 500 m
Terräng: medelsvår, vi går utanför stigar


Söndagen 24/10 kl 13.00-ca 15.30 i Torna Hällestad – FULLT

Längd: ca 1,0 km
Terräng: medelsvår, vi går utanför stigarBreathwalk  

Breathwalk är ett yogapass i naturen och görs till fots – ett enkelt, naturligt och effektivt sätt att öka sitt välmående på. Här kombineras olika andningstekniker med en promenad i naturen på en gångstig, vilket ger många förbättrade hälsoeffekter, såsom till exempel att påverka konditionen, blodcirkulationen, hormonbalansen, hjärtrytmen, lungkapaciteten och din emotionella balans positivt. 

Minsta ålder: 16 år
Antal: Maxantal i enlighet med gällande pandemirestriktioner.
Att tänka på: Ta ett par rejäla, sköna skor att gå i och kläder efter väder.

Mötesplats: Mer information och exakt samlingsplats fås vid anmälan.

OBS! Anmälan är bindande. Får du förhinder eller blir sjuk så ber vi dig att ta hänsyn och meddela detta senast två dygn innan aktiviteten. Då kan någon annan få chans att få din plats.


Söndagen 3/10 kl 9.30-10.30 Höje å 

Längd: 2 km
Terräng: lätt


Söndagen 31/10 kl 9.30 – 11.00 i Dalby Söderskog 

Längd: 3 km
Terräng: lätt


Boka din plats här:

OBS! Bokningen är bindande. Får du förhinder eller blir sjuk så ber vi dig att ta hänsyn och meddela detta senast två dygn innan aktiviteten. Då kan någon annan få chans att få din plats.