Lotta Ihse

yogalärare , natur- och skogsbadsguide

Hej!

Jag heter Lotta Ihse och står bakom företaget the Urban Balance club. Min drivkraft och passion handlar främst om hållbarhet! Både vad gäller att vi människor ska kunna få leva hållbart i en alltmer snabbt rörlig värld. Men också hållbart ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. För vår gemensamma planets skull. Att utöva yoga och skapa en närkontakt med naturen kan hjälpa till att både skapa lugn, tillit och kärlek till dig själv och till din omvärld. Tillsammans kan vi både må bättre och göra bättre!!

 

Yogalärare

Jag är ISHTA-certifierad yogalärare och utbildad inom den individbaserad ISHTA-yogan (500 h) av bland andra Kavi Yogiraj Alan Finger, Sarah Platt Finger, Katrina Repka, Mona Anand, Hillevi Borga, Karin Hilmarch m fl och innehar Yoga Alliance RYT 500. ISHTA står för Integrated Science of Hatha, Tantra and Auyrveda. Det vill säga yogapassen är baserade på den klassiska mjuka Hatha yogan, modern, vetenskaplig syn på den över 3000 år gamla yogafilosofin och Ayurveda som är det holistiska sättet att se människan. Jag har också fördjupat mina kunskaper inom Restorative yoga (med Mona Anand och Gina Menza) och Yoga Nidra (med Mona Anand). Jag är också utbildad och certifierad i breathwalk (yogapromenader) av Camilla Lund Elander.

 

Naturguide

Förutom yoga så är jag utbildad inom affärsutveckling för hållbar natur- och kulturturism. Jag är också Eco Forest Bathing Guide – certifierad skogsbadsguide – utbildad guide inom den skandinaviska formen av Shinrin Yoku – Eco Forest Therapy, av Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute. Ett certifierat skogsbad/ShinrinYoku är en forskningsbaserad metod som går ut på att guida människor till bättre välmående och positiv samexistens med naturen. Jag är även internationellt *certifierad naturguide via Naturturismföretagen  – en viktig och erkänd kvalitetssäkring för att du ska kunna lita på att jag verkligen erbjuder en hållbar naturguidning av erkänd kvalitet.  Jag är också diplomerad naturguide och samarbetspartner till nationalparken Söderåsen och Dalby Söderskog.

 

CrossNature

CrossNature är ett effektivt, roligt och hållbart sätt att träna på. Du blir starkare, snabbare och har dessutom kul på träningen. Jag är utbildad instruktör i CrossNature – härliga, svettiga träningspass i skogen.

 

Lite är bättre än inget alls

Min egen resa mot ett hållbart liv började för några år sedan, då jag efter tjugo års stillasittande, stressigt och krävande arbete framför datorn i princip led av värk i axlar och nacke samt huvudvärk var och varannan dag. Till sist bestämde jag mig för att yogan inte bara skulle vara något jag gjorde då och då. Den skulle bli en mer betydande del av mitt liv, oavsett dagsform, och trots ständig tidsbrist. Mitt motto var: lite är bättre än inget alls. Med små steg, mycket vilja och rätt individbaserad yoga så hittade jag vägen till ett hållbart liv!

 

Balans i vår urbana värld

Du kanske precis som jag då letar efter mer balans, styrka och lugn? Det går att kombinera till exempel ett krävande arbete, storstadsliv, ständig uppkoppling, vara otränad och stel, ett aktivt familjeliv och fullspäckad fritid med konsten att leva hållbart – lite mer balans i din urbana tillvaro helt enkelt. Yoga och naturen kan hjälpa dig med det, oavsett dina förutsättningar. Kom ihåg – yoga är verkligen till för alla och naturen är en kostnadsfri terapeut. Allt du behöver göra är att lyssna på din kropp och ditt sinne. Och du…det är aldrig för sent att börja. Välkommen till Urban Balance club!!


Kontakta mig

Behöver du komma i kontakt med mig? Det kanske gäller din kurs, lämna meddelande kring att du inte kommer eller ta reda på något annat. Maila mig på hej@urbanbalanceclub.se eller ring/sms på 070-7943369.


Certifierad Skogsbadsguide

      

 

*Att vara certifierad naturguide är en kvalitetsgaranti. En strukturerad bedömning, dokumentation och ett erkännande av de kunskaper och kompetenser en person besitter som naturguide. Helt enkelt ett yrkesbevis som visar att en uppfyller branschens krav.