Meditationskurs fortsättning

Söndagen 16/1-2022 kl 15.00-17.30

Lär dig meditera – fortsättning

En meditationskurs för dig som redan har någon form av erfarenhet kring meditation, andningsövningar eller mindfulness. Det vill säga om du t ex har gått på yoga där du avslutat med kortare meditation eller mindfulness. Eller om du kanske har gått meditationskursen hos oss på Urban Balance club tidigare. Då passar den här kursen dig.

På den här meditationskursen tar vi helt enkelt vid där vi slutade sist. Vi fördjupar oss i balanserande andningsteknik och i de verktyg som finns för att uppnå den totala stillheten, samadhi. Vi ägnar också lite mer tid till att skapa förståelse kring vad som händer och vad samadhi är.

När vi mediterar aktiverar vi serotonin (må-bra-hormonet) och efteråt infinner sig en känsla av fokus, lugn och harmoni, en effekt som kan sitta i ett tag. Att lära sig meditera kräver viss träning precis som allt annat. En del lär sig tekniken med en gång och för andra tar det lite längre tid. Men redan efter ett par gånger kommer de flesta märka hur bra de mår av det. Studier visar att redan efter åtta veckor med regelbunden meditation sker förändringar i de delar av hjärnan som är viktig för minnet, inlärning och känslor. Du upplever en större närvaro, kan hantera stress lättare och kan få ett annat perspektiv på jobbiga känslor. Meditation kan utföras av alla och teknikerna anpassas efter deltagarna. Vi avslutar alltid meditationen med att ta tid på oss att landa efteråt, och det finns även tid för frågor. 

Yogalärare: Lotta Ihse

Just nu finns denna kurs inte inplanerad.  Vill du ha ett eller flera pass individuellt, arrangemang för en grupp eller ett företag så hör av dig till hej@urbanbalanceclub.se.

Det finns möjlighet att följa kursen live hemifrån via Zoom. En länk skickas ut senast någon timme innan start.

Anmälan