Naturretreat – Ditt naturliga jag

En mindful retreat i naturen

Get unplugged! En mindful retreat i naturen

Möt din innersta natur. En helg som är en riktig stress-detox och inre resa till ditt naturliga jag. Naturen är kraftkällan och kontemplation och guidade meditativa upplevelser ger dig riktning, hjälper dig att befinna dig i nuet och att hitta hem till din sanning.

”Vilken helg det blev och vilka möten! Hade aldrig kunnat ana att det skulle gå så djupt in…tror något fundamentalt förändrades i mig som jag inte riktigt kan sätta fingret på…tacksam”

Under den här helgen låter vi oss omslutas av naturens vagga och gemenskapen med varandra. Vi tar in naturen med alla våra sinnen, hittar stillhet och tid för egna tankar. Vi bor i s k jurtor i skogen, lagar mat tillsammans över öppen eld, mediterar och ”skogsbadar”. Alla aktiviteter är anpassade för att även du som är nybörjare på att t ex laga mat över elden kan vara med. Du kommer också få egentid, då du kan vandra, skriva, rita, bada i Dagstorpssjön eller i den vedeldade badstugan (nytt för 2023) eller bara vila och sova. Naturen är terapeuten. Det är den som ger dig möjlighet att närma dig ditt inre på ett naket och ärligt sätt. Tid i naturen ger dig också förbättrat immunförsvar, ökar din kognitiva förmåga, ökar ditt psykiska välbefinnande och kan ge den ultimata återhämtningen. Och vi guidar dig in i din egen kroppsliga och mentala återhämtning, skapar möjligheter för dig att svara på din egna frågor och fyller på med alla de redskap och metoder som finns inom yoga och Shinrin Yoku (Eco Forest Bathing/Skogsbad) för att du ska få en riktig återhämtningsboost innan hösten drar igång. En helg vi tror att du kommer att bära med dig i ditt hjärta för resten av ditt liv. #goslow #gogreen

Nytt för i år! Det finns en vedeldad badstuga med egen skogsspa-ritual där du tillverkar egen skrubb av skogsörter, tvagar av dig bekymmer och dåtid och sätter ny intension för nuet och din framtid!


Här berättar Karin om sina tankar inför retreatet.

 

 


OM HELGEN:

Ledare och personal:

• Lotta Ihse, yogalärare, certifierad Eco Forest Bathing/Shinrin Yoku guide av SNFTI och certifierad naturguide av Naturturismföretagen.

• Hotellpersonalen som är naturguider och HLR-utbildade.

 

Datum och tid:

Tid: Denna naturretreat erbjuds inte under 2024
Samling fredagen kl 13.00 på parkeringen Nyrups Naturhotell. Kom gärna en kvart tidigare och med lunch i magen. Anvisningar till mötesplatsen, packlista och annan information får du någon vecka innan det bär iväg.
Utcheckning från hotellet söndagen kl 11.00.

Urban gradering: 1 (läs mer om urban gradering här)

 

Antal personer:

8- 12 personer. Antal beror på hur många som vill ha egen sovyllehydda (jurta) och hur många som kan tänka sig dela två eller tre.

 

Skogsboende:

Vi bor på Nyrups Naturhotell. Här bor vi mitt i skogen i så kallade jurtor eller sovyllehyddor. Jurtorna är avsedda för två och ibland tre. Det går även att boka en egen sovyllehydda, men då platserna är begränsade ser vi helst att du kan tänka dig att dela.

På Nyrups Naturhotell kan du njuta av att vara utan TV, mobil och annat som stör. Vi har tillgång till lyktor, en skogsdusch, varmvatten på vedspisen i samlingshyddan Älvan och två komposttoaletter. Ett tryggt och naturnära boende som vann priset ”årets kudde” 2017. Precis som på andra hotell finns förbandslåda, nödtelefon, första-hjälpen-instruktioner samt utvecklat brandskydd i anläggningen.

 

Är du ovan eller har du aldrig sovit ute i skogen?

Var inte orolig. Om du aldrig har sovit ute i skogen i tält, vindskydd eller annat så är det här absolut bästa sättet att prova på. Nyrups Naturhotell är ombonat, tryggt och säkert. Visst, vi är ute i skogen. Men alla faciliteter finns, om än på ett litet annorlunda sätt. På kvällen lyser vi oss fram med lyktor och lampor och du blir inte lämnad ensam. Om det inte är så att du vill det förstås. Du sover tryggt i en stor yllehydda i en skön säng med riktiga lakan. Din guide finns på plats dygnet om, och hotellets personal hjälper till med allt som kan tänkas behövas. Det kan kännas som en utmaning. Men det kan bli din mest speciella, naturnära och häftigaste upplevelse du haft i ditt liv.

 

Mat

All mat ingår. Frukost och lunch blir serverade. Middagarna lagar vi över öppen eld tillsammans. Du behöver inte ha några kunskaper alls om detta, utan du får hjälp av en guide. En guidad matlagning är en svårslagen upplevelse av gemenskap, fokus, närhet och energi som resulterar i en kulinarisk middag. Nyrups Naturhotell arbetar enbart med lokala råvaror efter säsong. Vi får hjälp med disken. Men troligtvis kommer du tycka det är underbart vilsamt att diska och gärna anmäler dig frivilligt. 🙂

Väder

Ja visst…vädret. Tänk om det regnar hela helgen? Ja, det kan det göra. Men har du regnkläder och ser till att du är torr hela tiden, så kommer du känna dig helt okej. Vi kan alltid gå in allihop i samlingshyddan Älvan, fika och mysa runt vedkaminen som finns där. Och det är rofyllt att lyssna på regn. Det kan kännas utmanande, men också som en upplevelse och känsla av att vara helt i nuet. Att vara tvungen att planera i det lilla och på ett helt annat sätt än vad kanske din vardag bjuder dig på. Det kommer garanterat kännas betydligt mindre besvärligt än vad du tror.

Här kommer ett citat från en deltagare som var med under naturretreatet 2021 då det regnade nästan hela helgen:

 

”Så fantastiskt. Tänker ofta på vår regniga retreat-helg med glädje och värme ;)” 

Packlista:

Du behöver bara ta med kläder efter väder och planerade aktiviteter. Mer information och packlista får du några dagar innan avfärd.

 

Program:

Tiderna och programmet kan komma att justeras något. Naturligtvis är alla aktiviteterna frivilliga att vara med på.

Fredag
12.45 Samling parkeringen Nyrups Naturhotell (Anvisningar hit får du vid anmälan)
13.00 Välkomstcirkel, vi landar in i närvaro med naturen och fikar
16.00 Incheckning på hotellet
17.00 Vi lagar och äter middag
22.00 Guidad meditativ stund.

Lördag
7.00 Mjuk morgonstart med yogarörelser
8.30 Frukost
9.00 Naturnärvaro och ”skogsbad”
12.30 Lunch
13.30 Egentid där du t ex kan vandra, ha kreativ tid, bada i Dagstorpssjön, bada i den vedeldad badstugan som tillhör hotellet eller bara vila
17.00 Vi lagar och äter middag
22.00 Guidad meditativ stund

Söndag
7.00 Mjuk morgonstart med yogarörelser
8.30 Frukost
9.00 Guidad stund och avslutningscirkel
11.00 Utcheckning

 

Vad ingår:

• Helpension dvs två nätter i yllehydda för två
• Sänglakan
• Frukost både lördag och söndag
• Lunch lördag
• Middag både fredag och lördag
• Fika både fredag och lördag
• Vatten, snacks och frukt
• 5 guidade pass för kropp och sinne
• 2 skogsbad (Shinrin Yoku)
• En hel fantastisk skog mitt i Skåne med stigar, bäckar och vandringsleder
Inga övriga kostnader tillkommer.

 

”Tack för all värme, närvaro och kärlek som du har spridit omkring dig och som jag har fått vara en del av och även kunnat ta emot under denna magiska helg i naturen, omgiven av så mycket fint som stjärnfall fullmåne och alla fina möten med vackra själar som var menade att vara just där och då.” 

Pris 2023:

Pris per person i delad sovyllehydda: 5 300 kr.

Vill du sova i egen hydda tillkommer totalt 1500 kr för hela helgen.

OBS!!! Allt ingår. Inga kostnader tillkommer.

Bokning och villkor:

När du har bokat dig via formuläret nedan betalar du en bokningsavgift på 1500 kr direkt via Swish på nummer 1230114108. Vill du ha en faktura på beloppet? Skriv det nedan i meddelanderutan. När du har betalt bokningsavgiften är du formellt anmäld och har en garanterad plats. En faktura på resterande belopp kommer att mailas ut till dig inom en vecka. Tillsammans med den medföljer övrig information du behöver inför retreaten. För övriga villkor läs nedan i bokningsformuläret.

Har du frågor och funderingar kring helgen så maila hej@urbanbalanceclub.se.


Bokning stängd