Ditt naturliga jag

27-29 augusti: En mindful retreat i naturen

En mindful retreat i naturen

En riktig glamping-helg och en inre resa till ditt naturliga jag, omgiven av sinnliga naturliga intryck som alla hjälper dig att befinna dig i nuet. Ett ställe där du får tid och lugn att hitta tillbaka till dina rätta element. Där naturen är kraftkällan och kontemplation och guidade meditativa upplevelser är bonus!

 

Mottot för helgen är: Go slow and green! Vi låter oss omslutas av naturens vagga och gemenskapen med varandra. Vi tar in naturen med alla våra sinnen, hittar stillhet och tid för tankar, gemenskap under tystnad, pratar, skrattar och lagar mat över öppen eld. Aktiviteter som är anpassade för att även du som är nybörjare kan vara med. Det kommer även finnas möjlighet till egentid. Att vandra, kreera, leta upp ett ställe att ta ett dopp på eller bara vila och sova. Naturen är terapeuten. Det är den som ger dig förbättrat immunförsvar, ökar din kognitiva förmåga, ökar ditt psykiska välbefinnande och kan ge den ultimata återhämtningen. Och vi guidar dig in i din egen kroppsliga och mentala återhämtning, skapar möjligheter för dig att svara på din egna frågor och fyller på med alla de redskap och metoder som finns för att du ska få en riktig återhämtningsboost innan hösten drar igång. #goslow #gogreen

Har du frågor och funderingar kring helgen så maila hej@urbanbalanceclub.se.

Här berättar Karin om sina tankar inför retreaten.

 

 


OM HELGEN:

Ledare och personal:

• Lotta Ihse, yogalärare och certifierad natur- och skogsbadsguide med HLR-utbildning.

• Hotellpersonalen som är naturguider och HLR-utbildade.

 

Datum och tid:

27 -29/8-2021.
Samling fredagen 27/8 kl 13.00 på parkeringen Nyrups Naturhotell. Kom gärna en kvart tidigare och med lunch i magen. Anvisningar till mötesplatsen får du vid anmälan.
Utcheckning från hotellet söndagen 29/8 kl 11.00.

Urban gradering: 1 (läs mer om urban gradering här)

 

Antal personer:

Så länge som pandemilagen gäller så kommer vi bara ta emot endast 6- max 10 personer. Antal beror på om du kommer ensam eller med en person du redan bor med/umgås med regelbundet och därmed kan dela sovyllehydda (jurta) med.

 

Glamping-boende:

Vi bor på Nyrups Naturhotell. Här bor vi mitt i skogen i så kallade jurtor eller sovyllehyddor. Jurtorna är avsedda för två. Men så länge som pandemirestriktionerna gäller så kommer du som reser ensam också få en egen jurta. Kommer du i sällskap så får ni två dela jurta.

På Nyrups Naturhotell kan du njuta av att vara utan TV, mobil och annat som stör. En total detox för kropp och sinne. Det finns nämligen ingen el eller rinnande vatten på sådant sätt som det finns hemma. Men det finns lampor, lyktor, en skogsdusch, varmvatten på vedspisen i samlingshyddan Älvan och två komposttoaletter. Ett tryggt och naturnära boende som vann priset ”årets kudde” 2017. Precis som på andra hotell finns förbandslåda, nödtelefon, första-hjälpen-instruktioner samt utvecklat brandskydd i anläggningen.

 

Är du ovan eller har du aldrig sovit ute i skogen?

Var inte orolig. Om du aldrig har sovit ute i skogen i tält, vindskydd eller annat så är det här absolut bästa sättet att prova på. Nyrups Naturhotell är ombonat, tryggt och säkert. Visst, vi är ute i skogen. Men alla faciliteter finns, om än på ett litet annorlunda sätt. På kvällen lyser vi oss fram med lyktor och lampor och du blir inte lämnad ensam. Om det inte är så att du vill det förstås. Du sover tryggt i en stor yllehydda i en skön säng med riktiga lakan. Din guide finns på plats dygnet om, och hotellets personal hjälper till med allt som kan tänkas behövas. Detta är glamping när det är som bäst. Det kan kännas som en utmaning. Men det kan bli din mest speciella, naturnära och häftigaste upplevelse du haft i ditt liv.

 

Mat

All mat ingår. Frukost och lunch blir serverade. Middagarna lagar vi över öppen eld tillsammans. Du behöver inte ha några kunskaper alls om detta, utan du får hjälp av en guide. Det kommer tvärtom vara en del av din upplevelse att komma tillbaka i nuet. Det är inte alls som att skynda sig att laga mat hemma. Utan vi tar tid på oss och känslan och smaken av maten blir en annan. Nyrups Naturhotell arbetar enbart med lokala råvaror efter säsong och när du använder råvarorna kommer du att uppleva en måltid du troligen aldrig njutit av tidigare. En guidad matlagning är en svårslagen upplevelse av gemenskap, fokus, närhet och energi som resulterar i en kulinarisk middag. Vi får hjälp med disken. Men troligtvis kommer du tycka det är underbart vilsamt att diska och gärna anmäler dig frivilligt. 🙂

Väder

Ja visst…väder. Tänk om det regnar hela helgen? Ja, det kan det göra. Men har du regnkläder så kommer du känna dig okej. Vi kan alltid gå in allihop i samlingshyddan Älvan, yoga, fika och mysa runt vedkaminen som finns där. Och det är rofyllt att lyssna på regn. Det kan kännas utmanande, men också som en upplevelse och känsla av att vara helt i nuet. Att vara tvungen att planera i det lilla och på ett helt annat sätt än vad kanske din vardag bjuder dig på. Det kommer garanterat kännas betydligt mindre besvärligt än vad du tror.

 

Packlista:

Du behöver bara ta med kläder efter väder och aktiviteter. Mer information får du vid anmälan.

 

Program:

Tiderna och programmet kan komma att justeras något. Naturligtvis är alla aktiviteterna frivilliga att vara med på.

Fredag
12.45 Samling parkeringen Nyrups Naturhotell (Anvisningar hit får du vid anmälan)
13.00 Välkomstcirkel, skogsbad och fika
16.00 Incheckning på hotellet
17.00 Vi lagar och äter middag
22.00 Guidad stund för att hitta nya infallsvinklar, perspektiv och blicka inåt.

Lördag
7.00 Mjuk morgonstart med yogarörelser
8.30 Frukost
9.00 Skogsbad
12.30 Lunch
13.30 Egentid, vandring, kreativ tid eller vila
17.00 Vi lagar och äter middag
22.00 Guidad stund för att hitta nya infallsvinklar, perspektiv och blicka inåt.
23.00 Vi har tyst stund fram till frukost dagen därpå

Söndag
7.00 Mjuk morgonstart med yogarörelser
8.30 Frukost
9.00 Guidad stund för att hitta nya infallsvinklar, perspektiv och blicka inåt och avslutningscirkel
11.00 Utcheckning

 

Vad ingår:

• Helpension dvs två nätter i yllehydda för två
• Sänglakan
• Frukost både lördag och söndag
• Lunch både lördag och söndag
• Middag både fredag och lördag
• Fika både fredag och lördag
• Vatten och frukt
• 5 yogaklasser (två morgonyogapass, tre Yoga Nidra)
• 2 skogsbad (Shinrin Yoku)
• En hel fantastisk skog mitt i Skåne med stigar, bäckar och vandringsleder
Inga övriga kostnader tillkommer.

 

Pris:

Pris per person i delad sovyllehydda: 4900 kr. Early bird innan 1/6: 4500 kr.

Pris per person i egen sovyllehydda: 5400 kr. Early bird innan 1/6: 4900 kr.

OBS!!! Allt ingår. Inga kostnader tillkommer.

 

Bokning och villkor:

När du har bokat dig via formuläret nedan betalar du en bokningsavgift på 1500 kr direkt via Swish på nummer 1230114108. Vill du ha en faktura på beloppet? Skriv det nedan i meddelanderutan. När du har betalt bokningsavgiften är du formellt anmäld och har en garanterad plats. En faktura på resterande belopp kommer att mailas ut till dig inom en vecka. Tillsammans med den medföljer övrig information du behöver inför retreaten. För övriga villkor läs nedan i bokningsformuläret.


Bokning