Naturlig harmoni – yoga och vandring Söderåsen

Yoga, vandring, teceremoni, eld, stillhet 25/5-26/5

En unik möjlighet att förena kropp, sinne och energi med naturens kraft och element, just när naturen sprakar av liv, dofter och färger. Vi gör härlig yoga, vandrar på Söderåsen, upplever en magisk teceremoni, smakar vilda växter och delar stunder av tystnad med varandra. Ett yogaretreat för naturlig harmoni, inre balans och vitalitet!

Under den här helgen kommer du att få uppleva tystnadens helande kraft och yogans kravlöshet och verktyg för inre ro och inspiration. Vi skapar utrymme för dig att knyta an till naturen, de fem Ayurvediska elementen och till dig själv. Du kan förvänta dig ett behagligt lugn och en härlig jordnära tillvaro på en magisk plats, där historiens vingslag möter nutidens behov av frid och enkelhet.

🌿 Vandring: Utforska Söderåsens magiska nationalpark genom en guidad vandring, där vi använder alla våra sinnen och integrerar de naturliga elementen – jord, vatten, eld, luft och rymd – i varje steg.

🧘 Yoga för balans och harmoni: Upplev härliga yogapass, designade för att fördjupa förståelsen av de fem elementen och skapa en harmoni mellan kropp och själ. 

🌌 Eldmeditation under stjärnhimlen: Njut av en magisk kväll runt elden med en särskild meditation under stjärnhimlen – en upplevelse utöver det vanliga.

🌲 Naturte-ceremoni: En stilla promenad med naturnärvaro, där du får ta del av naturens läkande kraft. (Läs mer om den här forskningsbaserade metoden) Som vi sen avslutar med en längre teceremoni, som ger en djup förbindelse med naturens element och inre frid. En hyllning till det levande ögonblicket.

🍽️ Näringsrik naturlig kost: Smaka på hälsosamma vegetariska rätter, tillagade med kärlek och baserade på naturliga råvaror och inslag av vilda växter. En fest för dina smaklökar och hela kroppen.

Gemenskap: Kravlösa gemenskapscirklar där du får lyssna in andras intryck, dela erfarenheter om du vill och skapa långvariga minnen med likasinnade.

BOKA >>

Praktisk info:

När: Lördagen 25/5-24 kl 9.30 – söndagen 26/5-24 ca kl 15.30. Boka gärna senast 13/4 eller meddela att du tänker komma. Vi behöver veta i tid pga bokning.

Var: Pensionat Söderåsen (Ett Nature’s Best märkt boende)

Pris: 3900 kr i delat rum. Tre privata badrum med dusch i korridoren. +1000 kr för enkelrum. All inclusive. Boende med lakan och handduk, alla måltider, städning och alla aktiviteter som erbjuds under helgen ingår i ditt pris.

Vad ingår: Boende i sköna sängar med sänglinne och handdukar, yogapass, meditationer och cirkelsamlingar, naturnärvaro Shinrin Yoku skogsbad, teceremoni, guidad vandring på Söderåsen, naturligt hälsosam kost hela helgen, ansiktsmassage, en rogivande trädgård med massor av möjligheter för egen reflektion och samvaro, anteckningsbok.

BOKA >>


 

 

 

 

Dina ledare för helgen är systrarna Lotta och Camilla Ihse. Så här ser de på livet:

”Vår filosofi bygger på att bejaka det ursprungliga och naturliga. Vi inspireras av enkelheten i tillvaron. Genom att ge dig tid och rum att bara vara, utan krav eller distraktioner, skapar vi en plats där du kan finna inre ro och inspiration. Vi bjuder in dig att upptäcka den magiska formeln för ett harmoniskt liv – en medveten livsstil, förbindelse med naturen och ljudet av hjärtats röst!”


BOKA >>

Preliminärt program:

Lördag 25/5

9.30 Ankomst med fika och incheckning.

Samlingscirkel och skön hatha yoga där vi sträcker ut hela kroppen och landar in i helgen. Alla oavsett tidigare erfarenheter av yoga kan vara med. Vi anpassar. I passet ingår även restorative yoga (läkande och återhämtande vilopositioner) 

Lunch – välbalanserad och hälsosam mat inspirerad av säsong och vilda växter

Vandring på Söderåsen ca 4 km. En sinnesvandring där vi bjuder in naturen, historien och sinnena.  

Middag – 2 rätters välbalanserad middag lagad med kärlek och skogsinspiration

Gemenskap och meditation runt elden. Inomhus vid dålig väder.

Söndag 26/5

Morgonyoga – mjuk hatha yoga för att väcka kroppen och sinnet på ett skönt sätt

Frukost som Pensionat Söderåsen bjuder oss på

Möjlighet att få ansiktsmassage som boostar hudens lyster. Alternativt kan du göra en egen vandring, skriva, rita, vila och/eller reflektera. Det finns också möjlighet att ta sig till Odensjön för att bada. Vill du hellre vila en stund i en Restorative yoga position så hjälper vi dig med det.

Lunch – välbalanserad och hälsosam mat inspirerad av säsong och vilda växter

Naturnärvaro med guide. Shinrin Yoku.

ca 14.00-15.30 Naturte-ceremoni med fika och avslutning 

 

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. the Urban Balance club kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.