Skogsbad och naturturer

Häng med ut i naturen!!

Ett skogsbad och en naturtur ger dig fler positiva känslor, naturlig rörelse, frisk luft, bättre immunförvar, minskade nivåer av stress och den härliga känslan av att vara en naturlig del av helheten. Med andra ord – tillåter dig släppa taget om resultat, krav och tron på att något måste vara på ett speciellt sätt. Här kan du landa in i dig själv!


Våra aktiviteter leds av en Certifierad naturguide. Det är ett yrkesbevis som utgår från branschens kvalitetskriterier för en professionell naturguide. Det garanterar besökaren en trygg, engagerande och professionell upplevelse.

Månskensvandring

En stilla lyktvandring i det mjuka vintermörkret. Vi går långsamt cirka två kilometer och tar in skogen, mörkret och fullmånen med alla våra sinnen. I stillhet, gemenskap, tystnad och med bara skenet från våra lyktor samlas vi sen i en cirkel och låter fullmånens kraft hjälpa oss att släppa taget om det som varit. Boka månskensvandring 26/4-2024 >>

Skogsbad

Skogsbad eller Shinrin Yoku är en stillsam, guidad naturnärvaro med alla dina sinnen. Ett skogsbad minskar dina nivåer av stress, stärker immunförsvaret och ökar ditt psykiskt och fysiskt välbefinnande. Boka skogsbad 5/5-2024 >>
Boka för en grupp.

Läs mer om skogsbad >>

Skogsyoga

Välkommen till en unik och förtrollande upplevelse där du förenar kroppens styrka med skogens lugn. Skogsyoga är inte bara en träningsform, det är en resa in i naturens hjärta där du återfår balansen i både kropp och själ. Boka för en grupp.

Skogsbadsvandring

Följ med ut på en ljuvligt avkopplande ”skogsbadsvandring”. En stund där du kan släppa alla krav och uppleva nuet, total avslappning och gemenskap med andra och få tillgång till naturens läkande inverkan. Här ger vi oss tid att uppleva, lyssna och njuta. Vi vandrar cirka 3 km och låter oss bjudas in av skogens atmosfär, det vi upptäcker i skogen och landar in i den mjuka sköna mossan. Skogsbadet avslutas med Shinrin Yoku teceremoni.

Meditation med utsikt

Vi börjar med att utforska Billebjär med alla våra sinnen och landar sen uppe på toppen för att njuta av en magnifik utsikt över Lundaslätten. Här stannar vi för en stunds meditation med fokus på att känna kärlek och tillförsikt med dig själv och världen, skapa nytt perspektiv och finna stillhet.

Naturdagspa

En halv dags naturspa! En eftermiddag där du får koppla bort dig från alla yttre måsten och istället koppla in i nuet, naturen och dig själv. Du får uppleva härliga bad i olika former. Allt kryddat med både tysta stunder, härlig gemenskap och glädje. Vi omger oss av alla elementen (jord, vatten, eld, luft och rymd) och öppnar upp för att bara ta emot den känsla av total avslappning och tillhörighet som vi ofta går miste om när vi stökar runt i vardagen. Boka för en grupp eller en konferens.

Yogavandring

En härlig vandring med temat ”nya perspektiv”, där vi stannar till för att släppa alla krav, bli av med stress och ladda med ny energi. Vi gör yogarörelser på något ställe, upplever naturnärvaro på ett annat och gör meditation på ett tredje. Vi går hela vägen till Torna Hällestad lanthandel där vi tillsammans avnjuter en härlig lunch, gjord på lokalproducerade råvaror. Sen vandrar vi tillbaka till Skrylles parkering igen. Boka för en grupp.

Moss-dyk och vulkanspårning

Häng med på en familjeutflykt i underbara Allarps bjär. Här letar vi bland annat spår efter vulkaner och provar moss-dyk. Det blir en promenad på cirka en kilometer med målet att hitta vulkanrester, men som är kantad av massor av andra upptäcker som även inspireras av det vi hittar. Boka för en grupp.

Breathwalk

Breathwalk är ett yogapass i naturen där vi kombinerar olika andningstekniker med en promenad i naturen. Breathwalk förbättrar konditionen, blodcirkulationen, hormonbalansen, hjärtrytmen, lungkapaciteten och påverkar din emotionella balans positivt. 

Läs mer om breathwalk >>

Naturretreat

En härlig weekend mitt i naturen som tar dig tillbaka till ditt naturliga jag.

Yogavandringar, naturretreats och naturupplevelser

Under året anordnar vi också andra typer av naturupplevelser. Håll utkik på vår hemsida eller prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.