Naturturer

Häng med ut i naturen!!

En naturtur ger dig fler positiva känslor, naturlig rörelse, frisk luft, bättre immunförvar, mindre stress och den härliga känslan av att vara en naturlig del av helheten. Med andra ord – tillåter dig släppa taget om resultat, krav och tron på att något måste vara på ett speciellt sätt. Här kan du helt landa i att vara dig själv!


Våra aktiviteter leds av en Certifierad naturguide. Det är ett yrkesbevis som utgår från branschens kvalitetskriterier för en professionell naturguide. Det garanterar besökaren en trygg, engagerande och professionell upplevelse.

Vandring på Söderåsen

Har du alltid velat göra en vandring på Söderåsen? Ett av Skånes coolaste ställe som stod färdigbildat för 80 miljoner år sedan. Idag en av Sveriges 30 nationalparker. Följ med på en dagsvandring och ta del av den spännande historien om vulkaner och förkastningar. Vi börjar i Klåveröd och slutar i Röstånga vid Odensjön. Läs mer och boka in dig på Vandring på Söderåsen här >>

Vandringshelg med yoga och ridning

Häng med på en härlig vandringshelg i Skånes vilda natur. Du får möjlighet att upptäcka vackra storslagna skogar, Hovdalas rekreationsområde och njuta av vildmarkste, naturnärvaro och skogsmeditation. Vi kommer också att avnjuta en avsmakningsmeny bland trädtopparna i det spektakulära Treehouse norr om Hovdala. På söndagen upptäcker vi skogen från hästryggen. Varje morgon har du möjlighet att väcka kroppen med mjuk, välgörande yoga. Läs mer om vår vandringshelg och boka in dig här >>

Lyktvandring

En stilla lyktvandring i det mjuka vintermörkret. Vi går långsamt en kort sträcka och tar in skogen och mörkret med alla våra sinnen. Tid för stillhet, gemenskap och tystnad.

Naturdagspa

En halv dags naturspa! En eftermiddag där du får koppla bort dig från alla yttre måsten och istället koppla in i nuet, naturen och dig själv. Du får uppleva härliga bad i olika former. Allt kryddat med både tysta stunder, härlig gemenskap och glädje. Vi omger oss av alla elementen (jord, vatten, eld, luft och rymd) och öppnar upp för att bara ta emot den känsla av total avslappning och tillhörighet som vi ofta går miste om när vi stökar runt i vardagen. Boka för en grupp eller en konferens.

Yogavandring

En härlig vandring med temat ”nya perspektiv”, där vi stannar till för att släppa alla krav, bli av med stress och ladda med ny energi. Vi gör yogarörelser på något ställe, upplever naturnärvaro på ett annat och gör meditation på ett tredje. Vi går hela vägen till Torna Hällestad lanthandel där vi tillsammans avnjuter en härlig lunch, gjord på lokalproducerade råvaror. Sen vandrar vi tillbaka till Skrylles parkering igen. Boka för en grupp eller en konferens.

Moss-dyk och vulkanspårning

Häng med på en familjeutflykt i underbara Allarps bjär. Här letar vi bland annat spår efter vulkaner och provar moss-dyk. Det blir en promenad på cirka en kilometer med målet att hitta vulkanrester, men som är kantad av massor av andra upptäcker som även inspireras av det vi hittar. Boka för en grupp eller en konferens.

Skogsbad

Skogsbad eller Shinrin Yoku är en stillsam, guidad naturnärvaro med alla dina sinnen. Ett skogsbad minskar dina nivåer av stress, stärker immunförsvaret och ökar ditt psykiskt och fysiskt välbefinnande.

Läs mer om skogsbad >>

Breathwalk

Breathwalk är ett yogapass i naturen där vi kombinerar olika andningstekniker med en promenad i naturen. Breathwalk förbättrar konditionen, blodcirkulationen, hormonbalansen, hjärtrytmen, lungkapaciteten och påverkar din emotionella balans positivt. 

Läs mer om breathwalk >>

Naturretreat

En härlig weekend mitt i naturen som tar dig tillbaka till ditt naturliga jag.

Yogavandringar, naturretreats och naturupplevelser

Under året anordnar vi också andra typer av naturupplevelser. Håll utkik på vår hemsida eller prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.