Bjud in tacksamhet

Alla människor strävar och längtar efter ett liv i lycka och glädje. När julen nalkas blir det extra tydligt. Vi fixar mat, pyntar, köper gåvor och anstränger oss för att uppfylla både andra och egna förväntningar. Men lycka och glädje kommer inte utifrån.

Jo visst, att umgås med nära och kära, ingå i en gemenskap och att tillhöra ett socialt sammanhang bidrar till lycka. Men inte shopping. Inte nya gardiner, fler tomtar eller ett dignande torn av julklappar. Inte fler ägodelar. Fast det kan kännas bra för stunden. Lycka är ett mindset. Ett skifte i tankar. Ett sätt att se på livet och världen. Det kommer inifrån. 

Ett effektivt sätt att skifta mindset till att uppleva mer lycka är att bjuda in tacksamhet. Så jag tänker att vi tillsammans kan skapa en adventskalender fram till jul fylld med tacksamhet. En tacksamhetskalender helt enkelt. Och att förändra ett beteende eller hitta en ny rutin kräver minst 21 dagar i följd. Nu har vi 24! Varje dag postar jag 1-3 företeelser jag är tacksam över på Instagram. Och du kan svara i kommentarerna vad du är tacksam över. Eller så skriver du ner dem någonstans hemma hos dig. Du hänger väl på?

Här kommer tips på hur du kan bjuda in tacksamhet:

– Sätt dig bekvämt och slut ögonen.
– Sucka långsamt ut några gånger för att landa in och liksom släppa taget om tankar som du har just nu.
– Lägg händerna ovanpå varandra över ditt bröst. Känn värmen från händerna mot bröstet. Håll kvar uppmärksamheten där och lägg märke till hur händerna och bröstet höjs och sänks när du andas.
– Känn känslan av tacksamhet. Låt känslan fylla ditt bröst, under dina händer och hela din kropp. 
– Finns det något du känner dig extra tacksam för just idag? Kanske finns det två eller till och med tre saker du känner tacksamhet för just nu. 
– Stanna med det en stund. Låt tacksamheten över de här företeelserna fylla din kropp.
– Tacka dig själv för pausen och närvaron. 
– Namaste

Följ tacksamhetskalendern på Instagram >>