Sätt en intention

Även om varje sekund erbjuder nya möjligheter så är det något visst med ett nytt år. Ett slags naturligt avslut och början på något nytt. Och därmed blir önskan hos oss om en möjlig förändring starkare. Många avger nyårslöften…ska du ge dig själv ett löfte?

Då vill jag tipsa dig om att istället ge dig själv en intention eller mål. Inte ett löfte. Ett löfte är mer förenat med krav och resultat..något jag antar du har tillräckligt av i ditt liv.

En intention eller mål är något att sträva efter och skapa medvetenhet runt. Och som du vet så är medvetenhet början till en förändring. Så varje gång du skapar medvetenhet kring vart du är på väg så har du hjälpt dig själv i rätt riktning. Klappa dig själv på axeln då. För det är du värd.

En intention är ingenting du kan tänka fram. Den behöver komma inifrån.

Övning – hitta din intention

Här kommer en enkel övning till att hitta din intention inför 2022.

–Sätt dig bekvämt så att du kan ha ryggen rak. Slut ögonen.

–Skanna långsamt igenom kroppen. Kroppsdel för kroppsdel. Från fötterna till hjässan.

–Lyssna till dina andetag. Känn dina andetag röra sig i kroppen.

–Stanna med uppmärksamheten på dina andetag i några minuter.

–Visualisera dig själv. Se ditt ansikte, din kropp framför dig.

–Se framför dig allt som har hänt det här året. Människor du mött och händelser. Känn känslan i kroppen när du ser det framför dig.

–Se framför dig allt du tänker och vill ska hända under nästa år. Människor du vill möta och händelser du vill ska komma till dig. Känn känslan i kroppen när du ser det framför dig. Känn känslan du vill känna.

–Stanna med den känslan i kroppen någon minut. Finns det ett ord som kan beskriva den känslan? Ansträng dig inte för att tänka ut ett ord, utan bara se om det kommer något till dig.

–Avsluta genom att böja ner ditt huvud och försiktigt öppna dina ögon. Knyt höger hand och placera den ovanpå nedre delen av magen, lägg vänster hand ovanpå. Luta dig fram och ta tre andetag. Kom tillbaka upp.

–Sätt samman handflata mot handflata i Anjali mudra och tacka dig själv. Namaste.

–Skriv ner ditt ord på känslan på ett lapp. Låt känslan vara din intention på hur du vill känna dig under 2022 och låt alla beslut du tar formas av den känslan.

Lycka till.